Πρόγραμμα

To κέντρο του ημερίσιου προγράμματος είναι το παιδί ανάλογα με την ηλικία του και τη χρονική στιγμή: αρχή σχολικής χρονιάς, επιστροφή από Σαββατοκύριακο ή ολοήμερες διακοπες, οικογενειακές αλλαγές (αλλαγή σπιτιού ή ξενιτεμός γονιού).

Η κάθε μέρα είναι διαφορετική. Το κάθε παιδί είναι μοναδικό όμως με αγάπη, φροντίδα και εμπιστοσύνη ο στόχος γίνεται εφικτός.

Η μέρα ξεκινάει από τις 7:00 το πρωί.
Η είσοδος του βρεφονηπιακού σταθμού γεμίζει χαρούμενες φωνούλες και τα παράθυρα του σχολικού χαρούμενες φατσούλες.

Όλα τα παιδιά σύντομα βρίσκουν τους φίλους τους και ακολουθούν τις παιδαγωγούς τους στις αίθουσες για το πρόγευμα: πορτοκαλάδες, ψωμάκι με τυράκι, κέικ, αυγουλάκι, φρουτόκρεμες για τα bebe είναι οι πρώτες νοστιμιές της ημέρας που μας δίνουν.

Ακολουθεί η διαδικασία της ατομικής καθαριότητας και όλα αυτά με τους ήχους παιδικών τραγουδιών.

Οι τρυφερές αγκαλίες από το βρεφικό μέχρι το νηπιακό τμήμα δίνουν τη θέση τους σε συζητήσεις με θέματα εποχής, project ή προετοιμασίες ομαδικής ή ατομικής κατασκευής.

Ανακοινώνονται βιωματικές επισκέψεις
Ακολουθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα γραφής, ζωγραφικής, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητικό παιχνίδι, αγγλικά, οργανωμένα από ειδική σύμβουλο με ομαδοποίηση λέξεων, συζητήσεων και τραγουδιών.

Ο χώρος του κήπου αξιοποιείται. Ξέγνοιαστες τσουλίθρες, παιχνίδια με αυτοκινητάκια, ομαδικά θεατρικά δρώμενα στο θεατρικό χώρο με τις κερκίδες.

Λαχανοφυτέματα και λουλουδοφυτέματα.

Το φιλέ του τένις απλώνεται και οι ρακέτες με τέχνη ξεκινούν από την τσεπούλα μέχρι τον ώμο.

Γέλια και ενθουσιασμός για κάθε πετυχημένη βολή δίνουν την θέση τους στα χειροκροτήματα της παρέας.

Έρχεται η ώρα του μεσημεριανού. Με χεράκια καθαρά και όρεξη πολύ αδειάζουν τα πιάτα με τον πουρέ, το κοτόπουλο, το ψαράκι, την σαλάτα και όλες τις άλλες νοστιμιές.

Ακολουθεί ατομική καθαριότητα και μια ώρα ξεκούρασης για να πάρουν όλοι δύναμη και να συνεχίσουμε με όρεξη.

Η φροντίδα για το κάθε παιδί συνεχίζεται. Δίνεται σημασία στην κάθε λεπτομέρεια ατομικής υγιεινής. Ο καλοπισμός των μαλλιών είναι κανόνας, στα αγόρια ζελέ και στα κορίτσια λαστιχάκια και πλεξούδες, άψογο αποτέλεσμα στην εμφάνισή τους.

Φρούτα εποχής συνοδεύουν το μεσημεριανό πρόγραμμα απασχόλησης και χαράς.

Τα μεσημερινά δρομολόγια και η αποχώρηση από το Μικρό Πόνυ ξεκινάει από τις 2:00 το μεσημέρι και ολοκληρώνεται 5:30 το απόγευμα.

Στο απογευματινό πρόγραμμα απασχόλησης τα κουζινικά, τα τρενάκια, τα εργαλεία του μάστορα, τα παζλ τους δίνουν τη χαρά της παρέας και της δημιουργίας.

Αυτό είναι ένα ολοκληρωμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα που προσαρμόζεται στην ηλικία, τις ανάγκες των παιδιών που μετέχουν στην εποχή και στα project που εξελίσσονται.

Οι παιδαγωγοί είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τους γονείς, με το τετράδιο ενημέρωσης προσωπικά ή τηλεφωνικά.